Pe piețele globalizate de astăzi, circulația produselor și a mărfurilor este aproape de neconcepută fără paleți. Paleții produși din lemn sunt indispensabili pentru protejarea mărfurilor, pentru manipularea ușoară și depozitarea eficientă a acestora.

Dinamica obiceiurilor de consum a generat traficul din ce în ce mai ridicat a paleților, și în același timp, a creat exigența de piață dar și reglementarea guvernamentală conform căreia paleții introduși pe piață trebuie gestionați..

 

Astfel, reglementarea stabilește că firmele care introduc paleți pe piață în urma activității de producție sau de import sunt responsabile pentru aceste materiale de ambalaj. Operatorii economici au obligația de a recupera și a recicla minim 60% din greutatea totală a ambalajelor introduse pe piață, altfel trebuie să plătească o taxă pentru Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Paleții se încadrează în categoria ambalajelor, iar paleții deteriorați, rupți devin deșeu. Fiind cel mai greu și cel mai voluminos tip de ambalaj, gestionarea paleților introduși pe piață impune obligații și cheltuieli imense pentru firme..

Identificând, și ca răspuns la această exigență de piață, compania noastră colectează și reciclează deșeuri de ambalaje din lemn paleți, oferind astfel soluție de gestionare ideală pentru toate firmele, indiferent de activitate sau dimensiune.

 

Echipa noastră experimentată, cu un parc de auto și de mașini avansat, oferă servicii complete și dinamice începând de la colectarea paleților de la client, până la reciclarea acestora.

Prin reciclare, utilizând materialul lemnos colectat, producem o cantitate semnificativă de paleți reciclați, iar pentru industria mobilieră fabricăm diferite elemente de mobilier invizibile.

Contractând serviciile noastre, prin gestionarea și reciclarea paleților colectați vă putem reduce chiar la un sfert obligațiile Dvs. de plată față de Administrația Fondului de Mediu (2 lei/kg pentru toate ambalajele introduse pe piață).

Suntem ferm convinși că prin activitatea noastră de peste 10 ani, am obținut nu numai satisfacția clienților noștri, dar am și contribuit în mod continuu la dezvoltarea durabilă a mediului înconjurător.