Napjaink globalizálódott piacain az áruk mozgása elképzelhetetlen raklapok nélkül. Nagyobb mennyiségű áruk biztonságos és ugyanakkor hatékony rakodásához, tárolásához és szállításához elengedhetetlen a leginkább fából készült "rakodólapok" használata.

A fogyasztói szokások dinamikája eredményezte a paletták egyre nagyobb számú forgalmát, és ugyanakkor generálta azt a piaci igényt, illetve állami szabályozást, hogy az elhasználódott palettákat "kezelni" kell.

 

Ennek értelmében minden jogi személy, aki a gyártása vagy import tevékenysége révén csomagolóanyagot dob piacra, felelős a piacra kerülő csomagolóanyagaiért. Ezen jogi személyek kötelesek a román piacra került csomagolóanyagok összmennyiségének legalább 60%-át visszagyűjteni és újrahasznosítani, különben egy illetéket kötelesek befizetni a Környezetvédelmi Alapba. A csomagolóanyagnak minősülő raklapok, miután már nem töltik be csomagolóanyag rendeltetésüket, (sérülnek, összetörnek), hulladék kategóriába kerülnek át. Mivel a raklap az egyik legsúlyosabb csomagolóanyag, így piacra kerülése igen nagy kötelezettségeket és terheket ró ezáltal a cégekre.

Vállalkozásunk erre a piaci igényre és szabályozásra válaszolva begyűjt, feldolgoz illetve újrahasznosít raklap-hulladékokat, tökéletes megoldást nyújtva ezáltal kis- és nagyvállalatok hulladékkezelési problémáira egyaránt.

 

Tapasztalt csapatunk, fejlett autó- és eszközparkkal, dinamikus munkavégzéssel nyújt teljeskörű szolgáltatást a begyűjtéstől egészen az újrahasznosításig.

Az újrahasznosítás révén, a hozzánk kerülő fahulladékből, jelentős mennyiségű újrahasznosított raklapot, a bútor ipar számára pedig különböző, "nemlátszó" bútorelemeket gyártunk.

Velünk szerződve és nekünk átadva az Önök által összegyűjtött raklap hulladékokat, akár egynegyedére is csökkentheti a Környezetvédelmi Alap fele való befizetési kötelezettségeket (a piacra dobott csomagolóanyagok utáni 2 ron/kg-os illeték).

Meggyőződésünk, hogy több mint 10 éves fennállásunk óta nemcsak klienseink elégedettségét tudtuk megszerezni, de folyamatosan hozzájárulunk környezetünk fenntartható fejlődéséhez is.